Üniversitemiz Önemli Bir Projeye İmza Attı

“Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kültüre Alınması ve Endüstride Kullanılmasının Yaygınlaştırılması Projesi”nin imza töreni düzenlendi.
 
Üniversitemiz Sivas Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu  Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından Desteklenen “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kültüre Alınması ve Endüstride Kullanılmasının Yaygınlaştırılması Projesi” için imza töreni düzenlendi.
 
Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Desteklenen “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kültüre Alınması ve  Endüstride Kullanılmasının Yaygınlaştırılması Projesi” Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci tarafından Rektörlük makamında imzalandı.
 
Proje kapsamında, ilimizde ziraat alanında çalışan kurumların rekabet gücünün artırılmasına  yönelik sanayi altyapısını geliştirerek, tıbbi ve aromatik bitkiler üzerinde AR-GE ve  yenilikçiliğin ön plana çıkarılması ve bu sektörde bölgeler arası gelişmişlik farklarının  azaltılmasına katkı sağlanacak faaliyetler için toplam 134.700,00 TL hibe desteği ORAN tarafından sağlanacak. İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Tutar, proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esra Uçar Sözmen ve Öğretim Görevlisi Abdullah Mısırlıoğlu da katıldı.



Haber Tarihi : 19.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER