Mühendislik Fakültesinde Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Temel Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Rektörlüğü, Cumhuriyet Teknokent, Üniversitemiz Transfer Ofisi ve KUSİ iş birliğiyle Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Temel Eğitimi verildi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Türk Patent Bilgi ve Doküman Birim Sorumlusu ve Cumhuriyet Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Birim Sorumlusu Derya Onocak ile Cumhuriyet TTO İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Özer tarafından gerçekleştirilen eğitimde, Fikrî ve Sınai Mülkiyet Kavramları, Patent Kavramı ve Kriterleri, Patent Tescil Süreci, Patent Veri Tabanları, Rakip Analizi İçin Patent Araştırması gibi konular ele alındı ve süreçler anlatıldı.

Program soru cevap eşliğinde devam etti.

Haber Tarihi : 14.10.2019