Meb-Kelime Uygulaması Cep Telefonlarında Kullanılmaya Başladı

Dil; her gün tükettiğimiz ekmek gibi, su gibi günlük hayatımızın içindedir ve soluduğumuz hava gibi âdeta bizleri sarar. Ancak ne hikmettir ki dilin varlığını hemen hemen hiç hissetmeyiz. 
 
Toplumdaki insanları, insanların düşüncelerini, nesneleri, dil aracılığıyla tanır ve kavrarız. Dil aracılığıyla kendimizi ifade ederiz. Ne düşündüğümüzü, karşımızdaki insanlara dilimizle aktarırız. Hâl böyle olunca dilin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.
 
Bu derece önemli olan dilin doğru kullanılması için de kelimelerimizi doğru seçerek kullanmamız gerekiyor.
 
Bu bağlamda Üniversitemiz Rektör Danışmanımız ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı’nın bilimsel danışmanlığını yaptığı ve bir süre önce Üniversitemiz Rektörlüğünce tanıtımı yapılan "MEB-Kelime" Uygulaması Apple Store tarafından onaylanarak IOS uyumlu telefonlarda indirilip kullanılmaya başlandı.
 
Projenin mimarlarından Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı konu hakkında bilgi vererek, “Güzel Türkçemizin bayrağını Sivas’ta dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkçemize hizmet etmek adına yabancı kelimelerin kullanılmasını önlemek ve gençlerimizi atalarımızın dilini öğrenmeye, güzel Türkçemizi düzgün kullanmaya teşvik etmek amacıyla güzel bir çalışmaya imza attık. İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversitede eğitim gören öğrenciler, anneler, babalar, öğretmenler, hülasa dileyen herkes IOS uyumlu telefonlarına bu uygulamayı indirerek hem öğrenecekler hem de eğlenecekler. Çok yakında android uyumlu telefonlarda da kullanılabilecek olan uygulama şimdiden kullanıcılar arasında yoğun ilgi görmeye başladı. Uygulamayı, IOS uyumlu telefonlarda https://itunes.apple.com/tr/app/meb-kelime/id1180541371?mt=8 linkini kullanarak indirebilirsiniz” dedi.
 



Haber Tarihi : 13.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER