Yabancı Öğrenci Sınavına Rekor Başvuru

Üniversitemizin uluslararası tanınırlığının artması neticesinde 2019 yılı yabancı öğrenci sınavına 394 kişilik kontenjana rekor başvuru yapılarak şartları tutan 5500 yabancı öğrenci Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavına girdi.


Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından ÖSYM standartlarında İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan soru kitapçıkları ve her bir öğrenci adına düzenlenen optik cevap anahtarları üniversitemiz matbaasında basılarak Ankara, Azerbaycan, İran, İstanbul, Kazakistan, Kırgızistan ve Üniversitemiz olmak üzere 7 sınav merkezine ulaştırıldı.

En fazla Suriyeli öğrencilerin başvurduğu sınava, İran, Azerbaycan, Irak, Ürdün, Almanya, Bulgaristan, Filistin, Mısır, Hollanda, Kazakistan, Yemen, Rusya, Amerika, Fransa, Yunanistan, Belçika, Çin, İsveç, İngiltere, Hindistan, İtalya, Kanada, Romanya, Tacikistan ve Ukrayna gibi 54 ülkeden rekor başvuru yapıldı.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ile sınav öncesi sınav salonlarını gezerek yurt dışı sınav merkezlerinde görev alan akademisyenlerimizle canlı bağlantı ile görüntülü konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “İki yıldır yabancı öğrenci sınavı yapıyoruz. Geçen yıl 3200 civarında öğrenci müracaat etti. Bunlardan 2700 kişi Sivas ‘ta sınava girdi. Bu sene daha planlı bir sınav gerçekleştiriyoruz. Dört ayrı ülkede ve Türkiye’de de üç merkezde sınav yapıyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz sınava otuz dört ülkeden müracaat vardı. Bu sene yaptığımız sınava elli dört farklı ülkenden 5500 öğrenci müracaat etti. Şu an aynı saatte İstanbul, Ankara ve Sivas’ta bu sınavı gerçekleştiriyoruz. İstanbul ve Ankara’daki sınav merkezlerinde 1800’er öğrenci Sivas’ta da 1200’e yakın öğrenci sınava giriyor. Ayrıca Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve İran’da şu anda aynı sınavı yapıyoruz. Yurt dışında yaptığımız sınavlarda kendi hocalarımızı görevlendirdik. Sınav soruları ÖSYM standartlarına göre hazırlandı. Sınava giren öğrencilerin dağılımına baktığımız zaman Suriye, İran, Irak gibi yakın ülkelerden olmakla birlikte Amerika’dan Fransa’ya Mısır’dan Kazakistan’a kadar 54 ülkeden öğrenci müracaat etmiş durumda. Bizler iki yıldır birçok ülkeye gidip üniversitemizin tanıtım çalışmalarını yapıyoruz. Bu sebeple üniversitemizde okumak isteyen yabancı öğrenci sayısında artış olduğunu görüyoruz. Farklı ülkelerdeki üniversitelerle yaptığımız protokoller ile yine katıldığımız eğitim fuarları sayesinde yabancı öğrencilerin, üniversitemizi tercih etmesinde etkili olduğunu düşünüyoruz. Bazı ülkelerde yapılan eğitim tanıtımlarına yönelik çalışmalarda özellikle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin katılmasını istediklerini bize bildiriyorlar. Üniversitemize böyle bir ilgi, rağbet var. Düzenli ve adil bir sınav yapıyoruz. Sınava giren öğrencilerin kitapçıklarından da görüyorsunuz kendi adlarına basılmış cevap kâğıtları soru kitapçıkları var. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dilerim.” dedi. 

Farklı ülkelerden CÜYÖS sınavı için Sivas’a gelen öğrenciler ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi gibi köklü bir geçmişe sahip ve eğitim kalitesi açısından Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olduğu için burada okumak istediklerini söylediler.

Sınav sonrası öğrenciler Sivas hakkında gezilebilecek yerleri öğrenerek şehrin muhtelif tarihî ve turistik yerlerini öğrenerek birçoğu ilimizdeki otellerde konakladı ve şehrimizi yakından tanıma fırsatı buldular.
 



Haber Tarihi : 19.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER