Üniversitemiz Kangal MYO İle Kangal Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz Kangal Meslek Yüksek Okulu için Kangal Belediyesi tarafından inşa edilen yeni yüksekokul binasının Cumhuriyet Üniversitesi’ne; Cumhuriyet Üniversitesi tüzel kişiliğine ait Kangal Meslek Yüksekokul yerleşkesindeki parsel ve taşınmazların Kangal Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine teslim edilmesine ilişkin protokol imza töreni düzenlendi.
 
Rektörlük makamında düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Kangal MYO Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, Prof. Dr. Öznur Gölbaşı ile Kangal MYO Yüksekokul Sekreteri Savaş Kabasakaloğlu katıldı.
 
Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yıldız, Kangal Belediyesi ile daha önceden yapılmış bir protokolün olduğunu ve bu protokol kapsamında Üniversitemize bir okul yaptıklarını belirterek, “Üniversite olarak bize ait olan arsaları kendilerine tahsis ettik. Okulumuz yapıldı, bitti ve bugün son noktayı koyuyoruz. Kendileri yeni okulu Üniversitemiz Kangal MYO’na teslim ediyorlar, biz de arsalarımızı teslim ediyoruz. Kangal için, şehrimiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz. Bundan sonra öğrenci sayısı da artacak, Kangal MYO’nu tercih eden öğrencilerimizin sayısının daha fazla olacağını düşünüyor, Kangal’a hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
 
Kangal Belediye Başkanı Öztürk ise konuşmasında yaklaşık 3 yıla yakın süredir bir eser çıkardıklarını ve Kangal Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Eğitime böyle bir katkı sunduğumuz için ne desek azdır. Üniversitemize tekrar hayırlı olsun. Sayın Rektörümüzle birlikte bunu daha da geliştirip güzel hâle getirmenin mutluluğunu beraber yaşayacağız. Rektörümüzün de bahsettiği gibi Üniversitemize ait tüm yerleri eğitimde kullanacağız. 16 ilçemiz içerisinde Kangal bu projenin öncülüğünü yapacak diye ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 20.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER