Hastanemizde Göreve Başlayan Sürekli İşçilere Hizmet İçi Eğitimi

Cumhurbaşkanlığımız tarafından Üniversitemiz sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne tahsis edilen 200 sürekli işçi için göreve başlamadan önce Kovid-19 önemleri alınarak kurumsal kimliğin benimsenmesi, özlük işleri, hastane idari yönetim şekli ve diğer teknik hususlarda eğitimler verildi. 

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Çağlar Yıldız, Hastane İdari Yöneticisi Gülseren Karabey, hastane yönetimi ve göreve başlayan personel katıldı. 

 

Programın açılışında yeni göreve başlayan personel ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bugün yeni göreve başlayan 195 arkadaşımızın hizmet içi eğitimleri başlıyor. Bu hizmet içi eğitimleri önemli. Çünkü hastanede görev yapacaksınız, önemli bir görev yapacaksınız. Yaptığınız görev gerçekten kutsal bir görev. Yunus Emre diyor ki: 

 

Bir hastaya vardın ise, bir içim su verdin ise,
Yarın anda karşı gele, Hak şarabın içmiş gibi

 

Özellikle hastaya yardımcı olmak, onun gönlünü almak hasta tedavisinde önemli. Bu salgın sırasında birçok üniversiteye personel verildi. Bizim Üniversitemize de 600 personel verildi. İşte bunlardan 195’i hasta bakım hizmetlerinde,5’i güvenlik hizmetlerinde, diğer 400 kişi sağlık hizmetlerinde göreve başlıyorlar. Bu kapsam da en çok personel alan üniversitelerin başında yer alıyoruz.” dedi. 

 

SGK ile Yapmış Olduğumuz Anlaşmada En İyi Anlaşmayı Yapan Üniversiteyiz

 

Üniversite hastanesinin ekonomik olarak iyi bir noktaya gelme aşamasında olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “SGK ile yapmış olduğumuz anlaşmada en iyi anlaşmayı yapan üniversiteyiz. Dün yine sürpriz bir şekilde SGK’dan bize yazı göndermişlerdi. Bu sene SGK ile olan anlaşmamızı 214 milyona çıkardılar. Geçen yıllarda biz SGK’yla anlaşma yaparken yüzde 1 için pazarlık yapıyorduk. Bu da şundan kaynaklanıyor. Sağ olsunlar, hastanedeki idarecilerimiz güzel çalıştılar ve geçen yıl biz SGK ile yaptığımız anlaşmanın üzerinde fatura kestik. Şu an birçok hastane döner sermaye ödemekte zorlanırken; biz döner sermaye noktasında da sıkıntı çekmiyoruz.” dedi.


Hastanenin Cihaz ve Personel Alt Yapısının Güçlendirildi

 

Hastanenin cihaz ve personel altyapısının güçlendirildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Hastanemize, göreve geldikten sonra birçok cihaz aldık, birçok hocamızı kazandırdık. Ve artık Sivas’ta hasta olan kardeşlerimiz başka yerlere gitmeyecekler. İşte en son geçen hafta içerisinde organ nakil merkezinin de kararı çıktı. Cuma günü de inşallah onun açılışını yapacağız. Böylece organ nakli hastalarımız başka illere gitmeyecekler. Daha önce de organ nakli olmuş hastalarımız da yine burada bakımlarını yaptıracaklar. Yıllık veya altı aylık tedavi süreçlerini de burada sağlayacaklar.”dedi. 

 

Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin Üniversitemizin şehre açılan yüzü olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, bu nedenle hizmet kalitesini artırmak için son dönemde 650’nin üzerinde personel alımı yapıldığını belirterek, “Hastane Üniversite’nin şehre açılan yüzü. Ve şehirdeki birçok insan Üniversite dediğinde hastaneyi kast ediyor veya hastaneyi anlıyor. Gelen hastalara iyi davranmak hastanemizin onların memnuniyetini artıracaktır. Ülkemiz bu pandemi sırasında çok büyük bir sınav verdi. Büyük olarak görülen birçok devletin bu süreçte sınıfta kaldığını gördük. Sağlık altyapısının çok iyi olmasından dolayı da salgını daha az hasarla atlattık, atlatmaya devam ediyoruz. Bu açıdan da birçok ülkeye örnek olduk, örnek olmaya devam ediyoruz. İnşallah salgın bir şekilde atlatılacak. Bunda da sizin de emeğiniz olacak. Biz sizlerden çalışma bekliyoruz. Bu hizmet içi eğitim süresince aldığınız bilgileri hastanede uygulamanızı istiyoruz. Ben tekrar hepinize hayırlı olsun diyorum. Artık Cumhuriyet Üniversitesi’nin bir mensubusunuz. İnşallah bundan sonra da ona göre hareket edersiniz ve hastanemiz çok daha kaliteli hizmet verir. Biraz önce söyledim 195 hastane personeli 200 sağlım çalışanı, bu hafta 103 kişi daha alıyoruz. 650’nin üzerinde bir personel alıyoruz ki yeni bir hastaneye ancak bu kadar kişi alınır. Yani biz sanki yeni bir hastane kurduk. Bu açıdan da şöyle düşünüyoruz: Sıfırdan başladığımız, sağlıkta kaliteli hizmet verecek bir hastanemiz oldu diye düşünüyoruz. Sizlerden de buna göre çalışmanızı bekliyoruz. Tekrar hayırlı olsun, hepinizi tebrik ediyorum.”dedi

 

Prof. Dr. Doğan, Hastanemizin Hem Son Teknolojik Cihazlarla Donatıldı

 

Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Hastanemizin hem son teknolojik cihazlarla donatılmasında hem de personel ihtiyacımızın karşılanmasında gösterdiği büyük çabalar için üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'a teşekkür etmek istiyorum. Hazırlamış olduğumuz bu program hastanemize yeni başlayan personelimizin uyumunu kolaylaştırmak, bilgi ve beceri düzeylerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacını taşımaktadır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak, bilimsel veriler ışığında sürekli gelişmeyi ve ilerlemeyi hedefliyor bu ve doğrultuda ilerliyoruz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın hastanemizdeki tedavi, bakım ve eğitim sürecini her zaman destekleyen uygulamaları ve çabaları nedeniyle; mevcut kadromuzu burada meslek hayatına başlayan l95 hasta bakım personeli, 5 güvenlik personeli ile ve önümüzdeki günlerde kadromuza katılacak olan yaklaşık 400 kişilik farklı unvana sahip meslek gruplarıyla daha da güçlendirerek, hedeflerimizi biraz daha yükselterek, güçlü adımlar atacağımızın müjdesini buradan veriyorum. ” dedi.

 

Konuşmalarının ardından tüm Dünyada etkili olan Koronavirüs’e yakalanan hastaların tedavilerinde üstün gayret ve çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, sağlık çalışanlarımıza teşekkür belgesi verdi.


Belge takdiminin devamında Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi İdari Yöneticisi Gülseren Karabey’in göreve yeni başlayan personele yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programı kapsamında sunum yaptı.

 

Hizmet içi eğitim semineri kapsamında;

•    İdari Yönetici Gülseren Karabey, Hastane Tanıtımı Uyulması Gereken Kurallar 

•    İdari Yönetici Yardımcısı Hatice Günaltay, Özlük Hakları
 
•    Kalite Direktörü Uzm. Ü. Gülsüm Oflaz, Hasta Güvenliği-İlaç Yönetimi-Güvenlik Raporlama-Bilgi Güvenliği- Hasta Mahremiyeti- Güvenli Hasta Transferi

•    Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Demet Uzun, Hasta-Çalışan Hakları

•    Çevre Mühendisi Elmas Özbölük, Atık Yönetimi

•    Ekk. Hem. Meral Akgül, Standart Önlemler-İzolasyon Önlemleri- El Hijyeni

•    Hemşirelik Hizmetleri Yönetici Yardımcısı Arzu Anıl Açıl Özdemir, İletişim Teknikleri 

•    İsg Uzmanı Banu Erbaş ve İsg Uzmanı Ebru Yılmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği

•    Yangın Teknikeri Mehmet Yılmaz Özpirinci, Yangın Güvenliği Eğitimi

•    Ekk. Hem. Meral Akgül ve  Ekk. Hem. Semra Koç, Standart Önlemler-İzolasyon Önlemleri- El Hijyeni

konularında personele eğitim verecekler.
 



Haber Tarihi : 09.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER