Organ Naklinde Buruk Mutluluk

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Suşehri İlçe Müdürü İlhami Güler'in karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı. 


Beyin damarının tıkanması sonucu Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Güler, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, İlhami Güler’in organlarını bağışlamaya karar verdi. Üniversitemiz organ nakil merkezi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile irtibat kurdu. Sivas'a gelen Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Nurhak Aksungur başkanlığındaki ekip ile hastanemizdeki doktorlar tarafından yaklaşık 4 saat süren operasyonla Güler'in karaciğeri alınarak karaciğer bekleyen bir hasta için Erzurum'a gönderildi.

İlhami Güler'in oğlu Muhammet Güler babasının durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alındığını ve ancak tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, “Organlarını bağışlamak, biz burada üzülürken başka bir ailenin sevinci olmak istedik.” dedi.

Binlerce hastanın organ bağışı beklediğini ve zor durumda olduğunu ifade eden Muhammet Güler, kendisinin de 2011 yılında organlarını bağışladığını aktardı.

Organları bağışlanan İlhami Güler'in eşi Asiye Güler ise eşinin çok iyi bir insan olduğunu dile getirerek, "Bu iyiliğinin devam etmesini istedim ve o yüzden hayrına vesile olsun dedim. İnşallah insanlara örnek olur." diye konuştu. Eşinin iyiliksever ve merhametli bir insan olduğunu ifade eden Güler, bu iyiliğin yaşamasını istediklerini kaydetti.

Yapılan organ nakliyle ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Bize damar tıkanıklığıyla başvuran hastamız yoğun bakıma alındıktan sonra maalesef tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra organlarının bağışlanması için ailesiyle irtibata geçildi. Ailesi olur verdikten sonra Erzurum’dan gelen bir ekip ve bizim buradaki ekibimiz ile beraber beyin ölümü gerçekleşen hastamızın karaciğeri alınarak Erzurum’daki bir hastaya nakledilip, şifa olmak üzere gönderildi. Organının bağışlayan hastamıza Allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Organ bağışının bir gün herkese lazım olacağını ifade ederek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Doğan, “Organ bağışı noktasında son dönemlerde özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu AVM’ler ve şehir meydanı gibi yerlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak stantlar açarak bu konuda halkımızı daha da bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde son iki hafta içeresinde ikinci kez bağışçılardan alınan organlar başka hastalara nakledilmek üzere alındı. Organ bağışının bir de manevi yönü de var; özellikle manevi yönden hastaları da doğru şekilde bilgilendirmek gerekiyor. Organ bağışının bir gün herkese lazım olabileceğini ve bu konuda insanları bilgilendirmemiz gerektiğini tekrar ifade etmek istiyorum. Organ bağışı yapmak isteyen 18 yaşını geçmiş, akli dengesi yerinde olan tüm vatandaşlarımız hastanemiz kalp merkezimizdeki organ bağış bölümüne başvurarak organ bağışlarını yapmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güler'in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Erzincan'a gönderildi.
 



Haber Tarihi : 23.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER