Koyulhisar MYO’da Fidan Dikimi

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Orman Haftası” sebebiyle, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü, Uygulama ve Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan Esin, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile etkinlikte Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan Esin, fidan dikiminin nasıl yapılacağı ve neylere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Ormancılık Bölümü ve Posta Hizmetleri Bölümü öğrencileri ile birlikte fidan dikimi yapıldı.

Etkinlik kapsamında 300 adet Sarıçam (Pinus sylvestris), Sedir (Cedrus sp.) ve Ihlamur (Tilia sp.) türlerine ait fidan toprakla buluştu.

Haber Tarihi : 02.04.2019