Suşehri Sağlık Yüksekokulu'na Bağlı Cüdak Sarıkamış'ta Zirve Yaptı

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı münasebetiyle yapılan anma etkinlikleri kapsamında, Suşehri Sağlık Yüksekokuluna bağlı, Üniversitemiz Dağcılık Klübü (CÜDAK) öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 124 dağcı, 3 bin 180 metre rakımlı Allahuekber Dağlarına tırmandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) öncülüğünde bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı öncesi Sarıkamış-Kars Karayolu'ndaki Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Kars'ın Selim İlçesinin Sarıgün köyünde kamp kuran dağcılar, burada bir gece konakladı. Dağcılar, 6 Ocak günü sabahın erken saatlerinde tırmandıkları Allahuekber Dağları'nda 2 bin 700 metrede, sıfırın altında 28 derecede ana kamp kurdu. 7 Ocak Pazar günü zirve için yola çıkan dağcılar, yaklaşık 4 saat süren tırmanışın ardından saat 12.30 sularında 3 bin 180 rakımlı zirveye ulaştı.

TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar tarafından tüm dağcılara katılım sertifikası verildi.

Haber Tarihi : 16.01.2018