Şampiyonların Üniversitesi

Geçtiğimiz yıllarda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda aldığı derecelerle adından söz ettiren Üniversitemiz sporcuları başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyorlar.

 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 02-16 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda T12 400 metre finalinde Spor Bilimleri Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Oğuz Akbulut üçüncü olurken ve Belarus’un Gomel şehrinde 27 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencimiz Dursun Gözel ikincilik elde etmişti.

 

Bu kapsamda, Rektör Başdanışmanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gül, Beden Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Ertürk Yamen, derece alan sporcularımız Oğuz Akbulut ve Dursun Gözel Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret ettiler. 

 

Rektörümüz ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Biz sporda, bilimde, diğer alanlarda Üniversitemizin adını duyurmak noktasında çalışmalara devam edeceğiz. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Taha Akgül de bizim öğrencimizdi, o da ödüller aldı. Üniversitemiz adına güzel çalışmalar yapılıyor. Olimpiyatlarda da inşallah ödül alırız. CENGEL Birimi de güzel çalışmalar yapıyor. Ben herkese teşekkür ediyorum, inşallah daha güzel şeyler yapacağınızı düşünüyorum. Bundan sonraki müsabakalarda da Üniversitemizi en güzel şekilde temsil edeceğinize inanıyorum.” dedi.

 

Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar ise, Rektörümüzün ve yönetimimizin spora ve sporcuya destek veren bir anlayışla hareket ettiğini söyleyerek, “Bu desteğin artarak devam edeceğini belirttiler. Kendilerine teşekkür ettik. Oğuz Akbulut Dubai’de yapılan Dünya Şampiyonasında 3’üncü olarak Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Kendisini ve antrenörü Ertürk hocamızı tebrik ediyoruz. Dursun Gözel daha önceden de güreşte Olimpiyat ve Dünya ikinciliği gibi başarılar elde etmişti. Bu yıl da Avrupa ikincisi oldu. Bu sene Trabzon’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılacak.” ifadelerini kullandı.

 

“Sivas Halkından Destek Bekliyorum”

 

Sporcumuz Oğuz Akbulut, 66’ncı Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde Yılın Paralimpik Engelli Sporcusu kategorisinde aday sporcular arasında yer aldı. 

Sivas halkından ve üniversitemiz öğrencilerinden destek beklediğini belirten Akbulut, “2019 Kasım ayında Dubai’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olarak 2020 yılında Tokyo’da yapılacak Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandım. Onun için Rektörümüzü ziyaret ettik. Hocamızın desteği bize her zaman moral ve motivasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Rektörümüze, dekanımıza ve antrenörüme teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bir diğer sporcumuz Dursun Gözel de konuşmasında, “Belarus’ta yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi oldum. Rektörümüzü ziyaret ettik. Gerçekten çok sıcak ve samimi bir karşılama oldu. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemiyor. Rektörümüze, dekanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri desteklemeye devam edin. Engel olma, destek ol diyorum.” cümlelerine yer verdi.

 


66’ncı Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde sporcumuz Oğuz Akbulut’a oy vermek için: http://yilinsporcusu.milliyet.com.tr/
 



Haber Tarihi : 29.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER