Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Dünya Çocuk Günü Mesajı

1954 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Ekim ayının ilk pazartesi günü “Dünya Çocuk Günü” olarak kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü çocukların daha güzel bir dünyada yaşamalarını, milletlerin barış içinde varlığını devam ettirmesini amaç edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, daha mutlu ve başarılı çocuklar için Çocuk Hakları Bildirisi’ni yayımlamıştır.


Çocuklar yarının büyükleri, geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler. Çocuklar, sevgi dolu yürekleriyle insanlığın umudu, masumiyetin simgesidir. Onların masumiyetini korumak, çocukları her türlü olumsuzluklardan uzak tutmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek herkesin ortak görev ve sorumluluğudur. Özellikle yaşamın ilk yıllarında eğitim ve bakım ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli olarak karşılanması, sevgiyle büyümeleri temel güven duygusu kazanmaları açısından önemlidir.


Dünyada ilk kez Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram hediye etmiş bir milletin ferdi olmanın gururuyla; çocuklarımızın millî, manevi duygularla bezenmiş, vatan ve millet sevgisiyle yetişen bir nesil olması temennisiyle ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının “Dünya Çocuk Günü” nü kutluyorum.


Prof. Dr. Alim Yıldız 

Rektör



Haber Tarihi : 01.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER