Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimiz İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde

Üniversitemizde okuyan öğrencilerin daha donanımlı yetişmesi amacıyla teorik eğitimin yanında pratik eğitimlere de hız verildi.

 

Bu kapsamda Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Gıda Bölümü ve Teknolojisi Bölümü öğrencileri gördükleri teorik eğitimi pratikte uygulamak için Üniversitemiz İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan bilimsel çalışmalar hakkında uzmanlardan bilgi aldılar.

 

İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret eden öğrencilere eşlik eden Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Hakan Demiröz, “Öğrencilerimizin, yetişirken sadece teorik bilgiler değil pratik bilgilerde almalarını da istiyoruz. Bugün bir program düzenledik. Öğrencilerimizin bu geziye katılmaları onlara çok şey katacaktır. Bu laboratuvarları her zaman, her yerde bulamayabilirsiniz. Meslek hayatlarına başlamadan bu laboratuvarları görmüş ve gezmiş olmaları, hocalarımızın göstermiş oldukları deneyleri yerinde incelemeleri öğrencilerimiz açısından faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

 

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Gıda Bölümü ve Teknolojisi Öğretim Görevlisi Dr. Tuğba Demir ise “Gıda teknoloji programı öğrencilerinin iki yıllık uygulamalı ve teorik olan eğitimlerinin uygulamalı olan kısmı için teknik bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde kullanılan cihazları yerinde görerek gıda sektöründe bunları nasıl kullanacaklarını, bir gıda teknikeri olarak gıdalara bunları nasıl yansıtabileceklerini deneyler yaparak öğrendiler. Ayrıca meyve sebze teknolojisi olsun, yağ teknolojisi olsun, tahıl teknolojisi olsun birçok alanda hocalarımız deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar. Bu imkânı bize sağlayan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Teknik geziye katılan öğrenciler de İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki araştırma laboratuvarlarını gezdiklerini, güzel bilgiler edindiklerini, görsellerle birlikte yapılan deneylerden çok şey öğrendiklerini ifade ettiler.



Haber Tarihi : 02.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER