Çevre Mühendisliği Bölümünde 2. Kariyer Günleri Düzenlendi

Çevre Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunun 30. yılı münasebetiyle Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Kulübü’nün katkılarıyla 2. Kariyer Günleri etkinliği düzenledi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Mavi Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun yaptığı açış konuşmasında, “Cumhuriyet Üniversitemizde bundan 30 yıl önce kurulan Çevre Mühendisliği Bölümü’nün 30. yılını kutluyor, bu bölümden mezun ve mezun olacak mühendis kardeşlerimizin ülkemize milletimize hayırlı hizmetler yapmasını yürekten temenni ediyorum. Üzerinde yaşadığımız ve bütün canlıların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için Cenab-ı Allah tarafından kurulan ekolojik dengeyi koruma görevini maalesef yerine getiremediğimiz gibi bu denge biz insanlar tarafından bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde hızla ve süratle bozulmaktadır. Bozulan bu denge küresel ısınmaya, iklim değişikliğine ve çevre kirliliğine sebep olmakta, bu da biz canlıları bir felakete doğru sürüklemektedir. Sevgili öğrenciler, insanlık adına çok önemli bir mesleği tercih etmiş durumdasınız. Çevre mühendisliği insanlık adına çok önemli bir meslek olmasının yanı sıra aynı zamanda kutsal bir meslektir.” ifadelerini kullandı.

Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci ise, “Kariyer günlerinin ikincisini yapıyoruz ama daha öncesinde de biz, kariyer günlerini yaptık. Bunu bir gelenek hâline getirelim diye düşündük. Kariyer günlerinde asıl amaç tabii ki öğrencilerimiz ve mezunlarımız bizim için ön plandalar. Üniversitemizin şu andaki ve bundan sonraki bütün süreçlerinde yer alacak gençler. Bu gençlerin piyasaya çıktıkları zaman iş sahibi olmaları ve kariyerlerinde özel sektör ve kamu sektöründe ilerlemiş kişilerin yaşadıkları tecrübelerini bugün aktarmaları bizim için ve öğrencilerimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gelen misafirlerimiz var ve bu arkadaşlar buradan mezun oldular.” dedi

Açış konuşmalarının ardından Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci Başkanlığında Çevre Mühendisliği mezunlarımızın konuşmacı olarak katıldığı “Çevre Mühendisliği 2. Kariyer Günleri” adlı panele geçildi.

Panele katılanlar mesleki tecrübeleri hakkında öğrencileri soru cevap şeklinde bilgilendirdiler.

İki oturum olarak düzenlenen panel sonunda Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

 



Haber Tarihi : 29.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER