Şarkışla Âşık Veysel MYO’da İş Güvenliği Semineri

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği ' konulu seminer düzenlendi.

Şarkışla Âşık Veysel Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlen seminere akademisyenler, konuşmacı İş Güvenliği Uzmanı Sinan Calap Verdi ve öğrenciler olarak katıldı.

İş güvenliğinin mevcut hukuksal düzenlemelerle çalışan, işveren ve devlet arasında bir anlaşmaya benzeten Sinan Calap Verdi, “İş güvenliğinin sağlanması için alınan tedbirlerle hem işçi hem işletme hem de iş yeri korunmuş olur. İş sağlığı ve güvenliğinin temelini; işçileri iş kazalarından ve meslek hastalıklardan korumak için gerekli önlemleri almak ve işçileri bu konuda bilgilendirmek gelmektedir. İş sağlığı ve güvenliği, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile de yasal temele dayandırılmıştır. Bu yasada iş sağlığı ve güvenliği hususunda işverenin ve işçilerin yükümlülükleri, ne gibi durumlarda iş yerine gerekli cezai yaptırımın uygulanacağı, iş sağlığı ve güvenliğinin iş yerinde örgütlü olarak yönetilmesi gibi maddeler yer almaktadır.” dedi.

Haber Tarihi : 20.05.2019