Dr. Öğretim Üyemiz Arzu Koçaslan Vurur Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hayatını kaybeden Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Arzu Koçaslan Vurur için tören düzenlendi.


Mühendislik Fakültesi önünde düzenlenen törene merhumenin ailesi ile yakınları, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın,  Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.


Törende merhumenin cübbesi ve fotoğrafının üzerine ailesi, öğrencileri ve mesai arkadaşları karanfil bıraktılar.


Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından merhume Arzu Koçaslan Vurur’un özgeçmişinin okunmasının ardından mesai arkadaşları adına duygularını ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, “Ne kadar istemesen de, ne kadar karşı çıksan da; sonuçta yüzleşmek durumunda olduğumuz, yaşamak zorunda olduğumuz bir durum. Ancak çok etkiliyor, çok yaralıyor. Arzu, bölümümüzde lisansüstü çalışmalarına başladığı zamandan itibaren tanıdığım çok müstesna bir kişilikti. Çok iyi bir insandı, çok iyi niyetli, çok çalışkan, çok saygılı ve her zaman için pozitif bir insandı. Biz ondan hep gurur duyduk, siz de duyun.” dedi.


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, “Acımız büyük. Burada ne söylesek artık bir şey ifade etmiyor. Benden önce hocamızın da söylediği gibi: “Allahtan geldik, Allaha döneceğiz. Her insanın kaderi farklı. Arzu kızımızın demek ki ömrü bu kadarmış. Başta ailesine, üniversite camiasına ve sevenlerine başı sağlığı diliyorum.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Sözün bittiği yerdeyiz, söylenecek pek fazla da bir şey yok. Ama hocalarımız da ifade ettiği gibi doğduk ve öleceğiz. Bir gün bize de gelecek. Hayatın yalan, bir hikâye olduğunu görebiliyoruz. Ama geride bıraktıklarımız önemli. Arzu kardeşimiz sevilen bir akademisyenimizdi. Çalışkan bir akademisyendi. Teselli olacağımız bir şey var; inancımız göre yangında ölen ve bir hastalıkta ölenlerin hükmî şehittir. Başımız sağ olsun. Allah mekânını cennet eylesin.” dedi.


Yapılan konuşmalardan sonra İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyemiz Durmuş Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı duanın ardından Dr. Arzu Koçaslan Vurur adına helallik alındı.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve törene katılanların acılı aileye başsağlığı dilemesi ile tören sona erdi.


Arzu Koçaslan Vurur’ın naaşı 15 Temmuz 2018- Pazar günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda ikindi namazının ardından toprağa verilecek. 



Haber Tarihi : 16.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER