Tez ve Proje Yazımında Metin İçi Referanslama Pratik Metotlar

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından ‘Tez ve Proje Yazımında Metin İçi Referanslama Pratik Metotlar’ konulu konferans düzenlendi.

 

Tıp Fakültesi Behsan Önol Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Altun, öğretim elamanları ile öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat, “Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak bu yıl boyunca öğrencilerimizin akademik gelişimlerinde ihtiyaç duyabileceklerini düşündüğümüz konularda birtakım programlar hazırlayacağız. Bugün bunların ilkini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta Perşembe Prof. Dr. Berrin Filizöz hoca kariyer planlaması hakkında bir konferans verecek. Cuma günü yine yeni başlayan öğretim üyeleri ile ilgili bir danışma eğitimi düzenleyeceğiz. Bugün referans yönetim sistemleri üzerine Ahmet Altun Hocamız size bir bilgilendirme yapacak.” dedi.

 

Tez ve Proje Yazımında Metin İçi Referanslama Pratik Metotlar hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Altun,“Şu an buradaysanız bir şekilde akademi ile ilişkilisiniz, araştırmaya gönül vermişsiniz; proje yazacaksınız, tez yazacaksınız. Çünkü hep söylüyorum, öğrencilerimle paylaştığım bir şey var yapmadığımız ama hep gözden kaçırdığımız bir şey var, biz herkesin dinlediği dersleri dinleyerek, herkesin okuduğu kitapları okuyarak, herkesin girdiği derslere girerek herkesten daha iyi bir öğrenci, bir araştırmacı, bir hekim olmayı düşünüyoruz. Einstein’ın dediği gibi; demişler, çok farklı şeyler deniyorsunuz, çok çılgın şeyler deniyorsunuz yani bu delilik. O da demiş ki, asıl çılgınlık, delilik bir şeyi tekrar tekrar deneyip farklı bir sonuç beklemektir. Siz buraya gelerek farklı bir şey yaptınız, artık sizlerin farklı bir şey beklemek gibi bir hakkınız var. Bugünkü konuşmamızın sonunda bunun olacağını düşünüyorum.” dedi.

 

Doç. Dr. Ahmet Altun konuşmasının devamında, “Öncelikle araştırmaya bakışla, düşünüşle ilgili gördüğüm bir hatadan bahsetmek istiyorum. Bizim bir fikrimiz var çok güzel bize hep böyle öğretildi. Bilimsel düşünmenin mantığında bir fikriniz var muhteşem bir şey. Ne yaptınız bunun için, bir hipotez kurdunuz. Metodunuzu belirlediniz, çalışmanızı yaptınız ve sonuçlarınız çıktı, oturup yazmaya başladınız. Bu kesinlikle çok yanlış bir yaklaşım. Fikriniz var ve ileri doğru lineer bir düşünce tarzınız var. Burada başınıza gelecek şey; fikriniz var araştırmalarınız var yazdınız ve en son aşamaya geldiniz. Sürekli red cevabı alıyorsunuz. Bunun sebebi sizce ne? Kötü bir fikriniz olduğu için mi? Kötü yazdığınız için mi? Kesinlikle hayır bunun sebebi şu: Siz bir ürün ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Siz ürüne, ne yapmanız gerektiğine bakmadan sürekli burası ile ilgilisiniz. Olması gereken şey şu: Çalışma ile ilgili tek satır yazı yazmadan önce siz bu çalışmanın sonucunda nasıl bir şey bulabilirsiniz, bulduğunuz şeyi nasıl grafikleyeceksiniz, tartışmada nasıl yorumlayacaksınız; bunu kafanızda tamamen bitirmiş olmalısınız.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 27.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER