Yetenek Sınavları Yarışma Programını Aratmadı

2019–2020 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından özel yetenek sınavı gerçekleştirildi.


İki ve tek aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavlara yurdun dört bir yanından gelen 300’e yakın aday performanslarıyla göz doldurdu.


Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’na girecek 65 öğrenci arasına girmek için ter döken öğrenciler, fakülte bahçesinde son çalışmalarını yaptı. Sıcak havaya rağmen kemençe, bağlama, flüt, gitar gibi enstrümanlarla mini konserler de veren adaylar sınava motive olmaya çalıştı. Daha sonra büyük bir heyecan ile sınava giren öğrenciler, yeteneklerini jüri üyeleri karşısında gösterdi.


Hayallerini süsleyen bölüme girmek için yeteneklerini sergileyen adayların heyecanı gözden kaçmadı.


Müzik Eğitimi Anabilim Dalı yetenek sınavına giren Doğukan Çağrıçil, Sivas Cumhuriyet Üniversitemizi köklü bir geçmişe sahip olduğu için tercih ettiğini vurgulayarak, “19 yaşındayım, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yetenek sınavına Osmaniye’den geldim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi benim için güzel bir üniversite. Çünkü burası köklü bir üniversite. Geleceğimin daha iyi olabileceğini düşündüğüm için bu üniversiteyi tercih ettim. Yerleşke olarak da güzel bir üniversite, burada memnun olacağımı düşündüğüm için yetenek sınavına girmeye geldim.” şeklinde konuştu.


Duygu Dağkılıç Kanat, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunuyum. İkinci üniversiteyi okumak için geldim. Evliyim, bir bebeğim var. Müzik öğretmenliği için geldim sınava.” dedi.


Üniversitenin çok değiştiğini ve yeni hâlini çok beğendiğini dile getiren Kenan Kanat, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2015 mezunuyum. İstanbul’da polis memuru olarak görev yapmaktayım. Eşimi sınava getirdik. Eşimin sınavı kazanacağından şüphem yoktur. Şu an tekrar okumayı düşünüyorum burada. Biz Üniversitenin eski hâlinde okuduk. Şu anki üniversitenin gelişmişliği açısından Üniversitemiz İstanbul’un bir parçası gibi güzel bir ortama kavuşmuş. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve yöneticilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 



Haber Tarihi : 27.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER