Yabancı Öğrenciler Halaylarla Uğurlandı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından ülkelerinde aldıkları Türkoloji eğitimini geliştirmek üzere Üniversitemize misafir öğrenci olarak gelen yabancı öğrenciler hem Türkçe eğitimi aldılar hem de Sivas’ın tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürel yapısını tanıma imkânına sahip oldular.

Bu kapsamda ülkemize Kazakistan, İran, Fas, Mısır, Cezayir, Karadağ, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Gürcistan, Kosova gibi ülkelerden gelerek üç hafta boyunca Üniversitemizde misafir edilen 18 yabacı öğrenci ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile bir araya gelmiş ve ardından Kongre Müzesi, Abdiağa Konağı, Çifte Minareli Medrese, Şuğul Vadisi, Yıldız Dağı Kayak Merkezi, Divriği Ulu Cami, Gökpınar Gölü gibi Sultanşehir Sivasımızın tarihî, yöresel ve doğal güzelliklerini gezip gördüler.

Üniversitemizdeki 3 haftalık programın sona ermesinden dolayı, eğitim programının ikinci ayağı olan Ankara’ya, halk oyunları gösterisiyle uğurlandılar.

Program kapsamında ülkemize gelen öğrenciler, Sivas’ı ve Cumhuriyet Üniversitesini çok beğendiklerini, Sivas’ın tarihî ve doğal güzelliklerinin yanında Sivaslıların misafirperverliğini, sıcak ve samimi yaklaşımlarını çok beğendiklerini ifade ettiler. Üniversitemizde ve şehrimizde üç hafta misafir ettiğimiz öğrencilerimiz ülkelerine döndüklerinde ailelerine ve arkadaşlarına hem Sivas’ı hem Cumhuriyet Üniversitesini anlatacaklarını belirterek, Türkoloji eğitimi aldıkları Cumhuriyet Üniversitesinden ayrılmak istemediklerini ve burada kalıp eğitimlerini Cumhuriyet Üniversitesi’nde devam ettirmek istediklerini ifade ettiler.

 



Haber Tarihi : 15.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER