Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

 Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri halk sağlığının korunması ve bilinçlendirme amaçlı birtakım sosyal sorumluluk çalışması yaptı. 


Bu kapsamda öğrenciler;

Kanser Haftası dolayısıyla yerleşkemizde personelimiz ve öğrencilerimizde kanser farkındalığı oluşturmak ve erken tanıya dikkat çekmek için pembe kurdele dağıttılar. 

Otizme dikkat çekmek ve Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme farkındalık oluşturmak için ABD’de Autism Speaks tarafından başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak Kampanyası’na (Light It Up Blue) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri destek verdi. Öğrenciler, otizme dikkat çekmek amacıyla üniversite yerleşkemizde mavi balon uçurdu.

Eczane Hizmetleri Bölümü öğrencileri ise Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü kapsamında Merkezî Kafeterya karşısında stant açtı. Hastaların muayeneleri kadar önem taşıyan ilaç kullanımı hakkında bilinçlendirme yapan öğrenciler, “Akılcı İlaç Kullanımı” konusunda broşürler dağıtarak üniversite personelini ve öğrencileri bilgilendirdi.
 



Haber Tarihi : 09.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER