Dünya Engelliler Haftası Özel Programı

Üniversitemiz CENGEL Birimi, Sivas Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürlüğü ve Özel Bakım Merkezleri’nin katkılarıyla ‘Dünya Engeliler Haftası Özel Programı’ düzenlendi.

 

Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleşen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Rektör Danışmanımız Dr. Öğretim Üyesi Enis Baha Biçer, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. 

 
Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından başladı. 

Programda konuşan CENGEL Koordinatörü ve Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, “Üniversitemiz Engelliler Birimi sadece engelliler haftasında değil; 365 gün hem üniversitemizde hem de şehrimizde engellilerin hizmetinde. İşitme, görme, bedensel, zihinsel engelli, engeli hangi türden olursa olsun, onlarla beraber çalışıyoruz, hayatı kolaylaştırmak için onlara destek oluyoruz.  Engelli kardeşlerimizin her zaman sizin yanındayız. Biz de hep birlikte etkinlikler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Engelliler gününüz kutlu olsun.” diye konuştu. 

Protokolün, işaret dili slayt gösterisi sunumu yapıldı. ‘Hayat bayram olsa’ şarkısıyla kadın topluluğu işaret dilini kullanarak gösteri yaptı. ‘Şaşırdım kaldım işte’ şiiri okundu, ‘Genç Osman’ dans gösterisi, ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısıyla dans gösterisi, ‘Sakarya Türküsü’ şiiri okundu, davul ve zurna eşliğinde halk oyunları, ‘Bu ne dünya kardeşim seven sevene’ şarkısıyla dans gösterisi, engelli vatandaşlarımızın pankartlarla dans gösterisi sunumları yapıldı.

Program hediye takdimi, protokol üyeleri ve engelli vatandaşlarımızın toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 16.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER