Trafik Kazasında Vefat Eden Öğrencimiz İçin Anma Programı

18 Ekim 2019 tarihinde vuku bulan trafik kazasında vefat eden Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencimiz Emel Duru Duygu için anma programı düzenlendi.

 

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına Rektör Danışmanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Çifçi, akademisyenler, öğrenciler ve ailesi katıldı.

 

Anma programı Doç. Dr. Mustafa Önder’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından konuşan hocalarımızın konuşma yapmakta zorlandıkları görülürken, salondakiler de gözyaşlarını tutamadılar.

 

İlk olarak kürsüye gelen Öğr. Gör. Asuman Bilbay, “Gönül isterdi ki burada daha farklı amaçlarla toplanmış olalım; daha mutlu günlerde. Ama Emel’i yâd etmek için bir aradayız. 4 yıl boyunca derslerine girdim. Onu hep hanımefendiliği, kibarlığı, saygısı ve sevgisiyle hatırlayacağız. Bizim inancımız ölümü yokluk olarak gören bir inanç değil. Emel, sonsuzluğa gitti. Önemli olan arkamızda iyi hatırlanabilmek, iyi izler bırakabilmek. Her zaman biz de onu sevgiyle ve hayırla yâd edeceğiz. Allah sevdiklerine, ailesine, arkadaşlarına sabır versin. Mekânı cennet olsun.” dedi.

 

Doç. Dr. Şenel Elaldı, “Ölümün büyüğü, küçüğü olmuyor. Her ölüm acı. Her ölüm büyük bir ayrılık ama takdir-i ilahi demekten başka çaremiz yok. Rabbim mekânını cennet eylesin kızımızın. Allahım ruhunu şad eylesin. Sizlere sabır versin.” ifadelerini kullandı.

 

Doç. Dr. Ayla Arseven, “Ben çok memnundum. Yüzü de güzel, kendi de güzel bir kızımızdı. Saygılıydı. Acılıyız. Bugün Emel için toplandık. Vefamızı bu şekilde göstermek istedik. Keder büyük. Özellikle anneciği, babacığı, yakınları, arkadaşları ve sonra bizim için. Öğrencilerimiz bizim için evlat.”

Dekan Yardımcısı ve Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Çifçi, “Ailenin, sevenlerinin ve camiamızın başı sağ olsun. Rabbim mekânını cennet kılsın. Olayın başından beri yakın takipteyiz. Kaza anından itibaren sonraki adli süreçte de takipçisiyiz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İstemediğimiz bir şeydi. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın baş sağlığı dileği var. Her öğrencimiz bizim için kıymetli. Kaybettik diye değil, her zaman kıymetli. Sadece ağaç dikiminde değil farklı etkinlikler yaparak adını her zaman yaşatacağız. Rabbim sizlere sabır versin.” şeklinde konuştu.

 

Doç. Dr. Çifçi’nin konuşmasının ardından Doç. Dr. Mustafa Önder salonda bulunanlara ölüm sonrasıyla ilgili konuşma yaparken, “Biliyorsunuz bizde şehitlik kavramı vardır. Şehitlik mertebeleri çeşitlidir. İlmihal kitaplarında bulunduğu üzere der ki; İlim tahsili için gurbete giden ve orada vefat edenler şehittir. Biz bu anlamda Emel kardeşimizi şehit olarak görüyoruz.” diye vurguladı.

 

Konuşmaların sonrasında Eğitim Fakültesi adına Doç. Dr. Önder öğrencimizin babasına baş sağlığı dileğinde bulunup çiçek takdim etti.

 



Haber Tarihi : 31.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER