Öğrencilere Terör Örgütlerine Karşı Bilgilendirme Konferansı

Gençleri terör örgütlerinin eleman kazanma çalışmaları konusunda bilinçlendirmek, teröre karşı polis-öğrenci iş birliğini artırmak, halkın devlete olan güven ve desteğini güçlendirmek amacıyla Sivas İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından 2019-2020 yılı eğitim ve öğretim dönemi içerisinde üniversite ve liselerde “Gençlik ve Güvenli Gelecek” isimli proje kapsamında bilgilendirme konferansları düzenleniyor.


 
Bu çerçevede, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine yönelik olarak Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü konferans düzenledi.

 

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman personel tarafından verilen konferansta, öğrencilerimize terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duydukları en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi, örgütlerin propagandalarından gençlerin nasıl korunacakları, etnik, dinî ve kültürel farklılıkların çatışma aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gibi konular anlatıldı. 

 

Terörle mücadeleyi psikolojik yönden destekleyerek en üst seviyeye çıkarmak gayesiyle, ülkemiz aleyhinde yıkıcı, bölücü ve dini istismar eden terör örgütlerine karşı ortak mücadele bilincini geliştirmenin öncelik olduğu vurgulandı.
 



Haber Tarihi : 25.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER