Solucan Gübresi Üretimi Projesi Tanıtıldı

Üniversitemiz tarafından “Solucan Gübresinin Üretilmesi ve Diğer Yönlerinin Araştırılması Projesi”nin tanıtımı yapıldı.

Sivas Valiliği Ahmet Muammer Bey Salonu’nda düzenlenen tanıtıp programına, Valimiz Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tutar, Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ile Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Harun Koç katıldı.

Şehrimize yeni bir sektör oluşturarak solucanlardan üretilen ve yakın gelecekte kimyasal gübrelerin yerini alması planlanan, tıbbi ve kozmetik alanında kullanım alanları ile ilgili Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilen projesinin sunumunu Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tutar yaptı.

Haber Tarihi : 21.11.2018