Öğrenci Kulüplerimizden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi karşısında stant açıldı.

Açılan stantta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle toplumu bilinçlendirmek, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla el broşürleri dağıtıldı. Dağıtılan broşürde engelli bireylerin ne tür haklara sahip oldukları, engellilerin yardım ve destek alabilecekleri kurum ve kuruluşların bilgileri yer aldı.

Toplum Gönüllüleri Kulübü tarafında Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları anlamak ve engellilerin yaşadığı sıkıntılar konusunda farkındalık oluşturmak amaçlı engelli parkuru oluşturuldu.

Oluşturulan engelli parkurunda engelli olmayan vatandaşlar tekerlekli sandalyeye bindirildi. Önüne tahta ve taş konulan vatandaşlarımız parkurda oldukça zorlandı. Kurulan ikinci parkurda ise gözleri bandajla kapatılan vatandaşlar; önlerine konulan insan, yol çalışması, taş gibi engellerle engelli vatandaşlarımızın yaşamış oldukları sıkıntıları birebir yaşadılar.

Engelliler Birimi (CENGEL) koordinatörümüz Prof. Dr. Recep Toparlı, stantları ziyaret ederek yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı ve etkinliklere katılanları kutladı.



Haber Tarihi : 05.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER