Çanakkale Zaferi ve Âşık Veysel'i Anma Konseri Düzenlendi

Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Halk Müziği Topluluğu Çanakkale Zaferi ve Âşık Veysel’i Anma konseri düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Başara, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Koro şefliğini Öğretim Görevlisi Kürşat Taydaş´ın yaptığı konserin ilk bölümünde Âşık Veysel´in türküleri seslendirilirken ikinci bölümünde ise Çanakkale Zaferi ve şehitler için hazırlanan kahramanlık ve seferberlik türkülerine yer verildi.

Haber Tarihi : 29.03.2018