Doktorum Yanımda Söyleşisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Cumhuriyet Tıp Öğrencileri Birliği tarafından “Doktorum Yanımda” isimli konferans düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kadı Burhaneddin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Karademir, konuşmacı Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’mızın okunmasının ardından programın açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Tıp Öğrencileri Birliği Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Ağdayı, kulüp çalışmalarının öğrencilerin eğitimine katkı sağladığını ifade etti. 

 

Cumhuriyet Tıp Öğrencileri Birliği Tıp Eğitimi Direktörü Mumammed Mert Aytan, Prof. Dr. Murat Aksoy‘un davet edilmesiyle ilgili süreci anlatarak söyleşiden duyduğu mutluluğu ifade etti.

 

Daha sonra konuşmacı Prof. Dr. Murat Aksoy’un söyleşisine geçildi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin sosyal medya ve diğer iletişim araçları üzerinden yaptıkları çalışma ile Sivas’a davet edildiğinde çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Aksoy “Hayat Bir Yolculuk ise Mesleğim Nedir?” başlığını taşıyan konuşmasında tıp eğitimi ve kariyer yönetimi ile hasta-hekim iletişiminin önemine değindi. 

 

Prof. Dr. Aksoy konuşmasının devamında, “Kendinizi nasıl tanıtırsanız, karşınızdaki de sizi öyle tanır. Dolayısıyla sizin kendinizi ifade etme şekliniz çok önemlidir. Doktor olarak çalışmaya başladığınız zaman iletişim oranı en yüksek mesleğe sahip olacaksınız. Karşınıza bir hasta, hasta yakını gelecek. Hastanın beklentisi, kendisini anlayacak bir doktorla konuşabilmek ve doktor konuştuğu zaman da onu anlayabilmek. Anlaşılmaz kelimeler kullanarak hava atacak bir doktor istemiyor. İletişimi sağlamak bizim mesleğimiz açısından çok önemli.” dedi.

 

Geçmiş yıllarda doktorların hastalara kızan insanlar olarak görüldüğünü belirten Aksoy, “Karşınızdakini anlamaya çalışın. Tabii ki karşınızdaki de sizi anlayacak ama burada daha profesyonel olan sizsiniz. Hayatta başarı dediğiniz şey esasında B planına sahip olmak değil, A planından B planına geçerken gösterebildiğiniz esneklik. ” ifadelerini kullandı. 

 

Kariyer gelişimiyle ilgili bilgiler veren Aksoy söyleşiye katılan öğrencilere çalışarak istedikleri sonucu elde edebileceklerini söyledi.

 

Ayrıca öğrencilerimizden oluşan müzik grubuyla şarkı söyleyen Aksoy, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

 

Söyleşi katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.


 



Haber Tarihi : 16.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER