“Üniversiteli Olmak”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Öğrenci Kulübü tarafından “Üniversiteli Olmak” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda, Öğr. Gör. Sema Biçer’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Büşra Cesur, Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yurtsal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yurtsal’ın açış konuşmasının ardından üniversite yaşamının hayatın önemli bir dönemi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Öğr. Gör. Sema Biçer, anı yaşamanın önemli olduğunun altını çizerek, “Âı yaşamak demek kafasına esen gibi yaşamak demek değil. Geçmişle bağlantısı var, geleceğe taşınacak ama şu anda olmak. Bedenle, zihinle, ruhla o anda olmak demek.” dedi.

Sorumlu bir birey olmanın hayattaki yerine değinen Biçer, “Sorumluluk bilinci, kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayı üstlenmesidir. Sorumlu davranış dediğimiz şey ne? Diğer insanlara saygı göstermeyi, dürüst davranmayı öz kontrollü olmayı ve öz saygıyı içerir.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Büşra Cesur, Öğr. Gör. Sema Biçer’e teşekkür belgesi verdi.
 
 



Haber Tarihi : 18.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER