COVID-19’un Sosyal Etkisi İncelenecek

Dünyamızı etkisi altına alan COVID-19 alanında yapılan ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarının yanında sosyal alanlarda da etkisini araştırmak üzere bilimsel çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

 

Bu kapsamda Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Arş. Gör. Zafer Gündüz tarafından hazırlanan, “Madun kimlik gruplarının COVID-19 sürecinde yaşadığı sıkıntılar, çözüm olarak dış desteklerin ulaşımı ve kendi çözümleri, Sivas ilinde yaşayan atık toplayıcıların incelenmesi” başlıklı proje önerisi AB Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenecek. 

 

AB Türkiye Delegasyonu’na Sivil Düşün Programına sunulan SD4/COV/0403 referans numaralı “Madun kimlik gruplarının COVID-19 sürecinde yaşadığı sıkıntılar, çözüm olarak dış desteklerin ulaşımı ve kendi çözümleri, Sivas ilinde yaşayan atık toplayıcıların incelenmesi” başlıklı proje 350 proje arasından seçilerek başarılı bulundu. 

 

Proje ile ‘öteki’nin ötekisi’, ‘madun’ gibi kavramlar çerçevesinde dezavantajlı grupların COVID-19 sürecinde sorunların araştırılmasını ve kimlik-aidiyet bilincinin oluşmasında kriz dönemlerinin etkisini amaçlıyor.
 



Haber Tarihi : 25.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER