Üniversitemizde KOSGEB Destekli Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından KOSGEB destekli “İşletmelerde Kurumsallaşma ve Büyüme” konulu panel düzenlendi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü kırmızı salonda gerçekleştirilen panele Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, öğretim elemanı Fuat Çamlıbel ve ilimizde faaliyet gösteren küçük ölçekli işletme sahipleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan panel yöneticisi ve KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği) Sivas il temsilcisi, Mühendislik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, panele Sivas sanayicilerinin ilgi göstermediğinden yakınarak, yapılacak panelin ziyaretlerde bulunduğumuz iş yerlerindeki eksikliklerin ve ARGE ve projeler ile ilgili bilgi vermek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şimşir “Sivas’ta ASELSAN hassas optik fabrikası ve bir kaç büyük fabrika dışındaki işletmelerin tamamı aile şirketi olduğunu biliyoruz. Aile şirketlerinin önündeki engelleri aşabilmeleri için de KOSGEB kapsamında yapılan desteklerden ve hazırlanan projelerden faydalanmaları gerekmektedir” dedi.

Bir diğer panelist Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Fuat Çamlıbel ise “Aile şirketlerinin değişimi ve süreklilik” konusuna değindi. Çamlıbel yaptığı açıklamada, “Kurumsallaşmanın yanı sıra güvenilir bir kurum haline gelmek, müşterilerini güvenini almak, şirketin yazılı kurallar içerisinde yönetilmesi gerektiği fakat ilimizde ve ülkemizin birçok ilindeki işletmeler kural ve kaideler dışında daha çok sistem dışı yönetiliyor” dedi.

Sürdürebilir şirketlere baktığımızda tamamen sistemli bir şekilde kurumsallaşmış şekilde yönetildiğini söyleyen öğretim elemanı Çamlıbel, “Kurumsallaşma yeteri kadar etkin kullanılmıyor, kurumsallaşmanın olmasındaki fayda işletmelerin 3. ve 4. nesil bir iş yeri olacağı aşikârdır” dedi.

Son olarak konuşan “sanayiye yönelik KOSGEB destekleri” hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı bir kurum olduklarını belirterek, bütçelerinin devlet hazinesinden olduğunu tamamen yerli bir kuruluş olduklarını söyledi.

Konuşmasının devamında İl Müdürü Ünal, hedef kitlelerinin KOBİ’ler (küçük ve orta ölçekli işletmeler) olduğunu söyleyerek KOSGEB desteklerinden yararlanan ve yararlanamayan sektörlerin hangileri olduğu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Program sonrası katılımcılara Üniversitemiz rektörü Prof. Dr Alim Yıldız tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/PflX0JfI1PM      Vizyon 58

youtu.be/JBCKZcEv3Os     SRT



Haber Tarihi : 31.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER