Koyulhisar Meslek Yüksekokulu’nda Fidan Dikimi

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Orman Haftası” sebebiyle, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü, ormanın önemine dikkat çekmek ve ormanlara gereken değeri göstermek amacıyla fidan dikimi etkinliği düzenledi.

 

Etkinliğe, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Aslan, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan Esin, Koyulhisar Orman İşletme Şefi Salim Deniz, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

 

Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Aslan, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan Esin ve Koyulhisar Orman İşletme Şefi Salim Deniz, ormanın önemi ve faydaları hakkında bilgi verdi.

 

Doç. Dr. Ömer Aslan, Koyulhisar’ın orman bakımından büyük öneme sahip olduğunu ve bu doğal zenginliğin yok olmaması için bizlere büyük görev düştüğünü ifade etti.

 

Koyulhisar Orman İşletme Şefi Salim Deniz, fidan dikiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Meslek Yüksekokulu arazisine ormancılık bölümü öğrencilerimiz ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri birlikte fidan diktiler. Etkinlik kapsamında 250 sarıçam fidesi toprakla buluştu. 



Haber Tarihi : 30.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER