Eğiticinin Eğitimi Kursu Protokolü İmzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) sağlık, spor, yabancı dil, kültür-sanat, KPSS, ALES, YDS gibi birçok alanda verdiği kurslarla alanında nitelikli ve kişiye hitap eden çalışmalar yürütüyor. 


Bu kapsamda, CÜSEM ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları arasında ‘Eğiticinin Eğitimi’ kursu protokolü imzalandı.

Düzenlenen protokolle CÜSEM tarafından Vakfı Okulları’nda eğitim veren eğitimcilere yönelik, eğitimin temel kavramları, ilkeleri ile grup ve birebir öğretim yöntem ve tekniklerinin öğretilmesi suretiyle eğitimcilik becerilerinin kazandırılması, yetişkin eğitiminin temel ilkelerinin belirlenmesi ve eğitimcilik niteliklerini geliştirilmesi amaçlanıyor. 

CÜSEM binasında düzenlenen programa Rektör Danışmanımız ve CÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Enis Baha Biçer ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Kurucu Müdürü Ferudun Bozyiğit katıldı.

Bozyiğit konuşmasında, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) ile bu bugün güzel bir anlaşmaya imza attık. İmzaladığımız protokolle eğitim kurumlarımızda eğitim veren hocalarımıza CÜSEM aracılığıyla eğiticinin eğitimi kursunu düzenlemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Enis Baha Biçer, “2016 yılında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve geldiğinden beri kesintisiz herkes için eğitim sloganıyla faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Çok farklı branşlarda farklı kurslarımız var. Yüzme kursundan, yabancı dil eğitimine, bilirkişi kursundan, eğiticinin eğitimi kursuna kadar birçok dalda Sivas ve çevre illere hizmet veriyoruz. Çinli yazar diyor ki: Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan eğitin. Bu düsturla eğiticinin eğitimi bizim için en önemli sertifika programlarımızdan birisidir. Eğiticinin eğitimi kursunu Üniversitemizde yaklaşık 150 hocamıza verdik. Kursiyerlerimiz içeresinde emekliliği gelmiş profesörler de var, henüz akademik camiaya yeni adım atmış yirmili yaşlarda hocalarımız da var. Bugün ise ilimizde faaliyet gösteren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf Okulları’nın kıymetli eğitmenlerini bu doğrultuda bir eğitime tabi tutacağız. Eğiticinin eğitimi kursu programı toplamda 45 saatten oluşuyor. Eğiticinin eğitimi sertifikası katılımcılara özel kurumlarda eğitme olarak yetişen insan kaynakları çalışanları, serbest eğitmenler, kamu kurumlarında eğitmenlik yapmak isteyenler, iş yeri uzmanları ve iş yeri hekimleri bu sertifikaya sahip olduklarında eğitmen unvanıyla hizmet verebilirler.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi.
 



Haber Tarihi : 04.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER