Türk Biyokimya Derneği Biyokimya Günleri ' Sivas 2016 Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, Türk Biyokimya Derneği ile birlikte 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında “TBD Biyokimya Günleri–Sivas” adlı bilimsel toplantı düzenlendi.
 
Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Doğan Yücel, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevtap Bakır, TBD Biyokimya Günleri – Sivas 2016 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Siliğ, öğretim elemanları ile davetliler katıldı.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız açış konuşmasında, “Cumhuriyet Üniversitesi malumunuz olduğu üzere 42 yılı aşmış bir üniversitedir. Biz istiyoruz ki hem şehrimizi hem de Üniversitemizi, diğer üniversitelere ve diğer şehirlere tanıtalım. Sivas, tarihimizde hem Selçuklu hem Osmanlı hem de Cumhuriyet dönemlerinin önemli şehirlerinden birisidir. Doğudan batıya, güneyden kuzeye giden yolların hepsi Sivas’tan geçer. Doğunun bir kilididir veya kalesidir Sivas; doğudan gelen ordular tarih boyunca Sivas’ı geçmişlerse Anadolu’yu geçmişlerdir. Sivas, böyle bir konuma sahiptir ve son yıllarda da aynı konuma sahip olmaya devam diyor. Biz 56 bin öğrenciye sahip bir üniversiteyiz. Bilimsel toplantılar ve bilimsel çalışmalarla Sivasımızı, Üniversitemizi tanıtacağız ve bu açıdan bu toplantının önemli olduğunu biliyoruz. Siz değerli katılımcılara Sivasımıza hoş geldiniz diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen ise konuşmasında, “Tıp Fakültesi olarak Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamıza desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, biyokimya anabilim dalı başkanımıza teşekkür ediyoruz, bizlere konuk hocalarımız nezdinde hem fakültemizin hem de Üniversitemizin düzeyini ve imkânlarını hocalarımıza ve öğrencilerimize tanıtma fırsatı verdikleri için. Umarım bilimsel program dolu dolu geçecektir.” dedi.
 
TBD Biyokimya Günleri – Sivas 2016 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Siliğ konuşmasında; 206 katılımcı, 35 davetli konuşmacı, 112 tebliğ (37 sözlü, 75 poster) olduğunu söyledi. Prof. Dr. Siliği ayrıca 60 kişinin katıldığı “R ile Biyoistatistik Analizleri, Biyolojik Varyasyon ve Uygulamaları, Primer ve Sekonder Hemostaz Testleri: Klinikten Laboratuara ve Moleküler Tanı Kursu” adlı kurslar düzenlendiğini söyledi.
 
Programda ayrıca sanatçı Engin Çaldıran ve Ahmet Açıl tarafından Sivas türküleri seslendirirken, Cumhuriyet Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Sivas Ağırlaması oyununu sergiledi.
 
Düzenleme komitesinden Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Doğan Yücel ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevtap Bakır ise programda emeği geçenlere teşekkür ederek programın faydalı geçmesi temennisinde bulundular.
 
Konuşmaların ardından Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tomris ÖZBEN, açış konferansında “Sıvı Biopsi: Tanı ve Takipte Yeni Bir Biomarker Olarak Dolaşımdaki Serbest DNA (cfDNA)” konuşmasını gerçekleştirdi.
 
Toplantının ardından Üniversitemiz Çok Amaçlı Salonu’nda programa katılan öğretim elamanlarına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Yavuz Siliğ tarafından teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Öğretim elemanları program sonrasında UNESCO Dünya Mirası olan Divriği Ulu Camisi ve Darü’ş-Şifası gezerek yetkililerden bilgi aldılar.



Haber Tarihi : 06.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER