Gürün Meslek Yüksekokulu’nda “Bilişim Şenliği”

Gürün Meslek Yüksekokulu’nda “Bilişim Şenliği” yapıldı.

 

Gürün Osman Boyraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Etkinliğe Gürün Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hidayet Takçı, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda konuk katıldı.

 

Etkinlik kapsamında 4 farklı konu başlığı üzerinde sunumlar gerçekleştirildi. Açış konuşmasını Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Gürkan Yüksek yaptı.

 

Sunumda IOT (Nesnelerin İnterneti) adlı konu başlığı ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra Üniversitemiz Bilgisayar Kontrol ve Kumanda Sistemleri Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Emre Ünsal, “Bilgisayar Mühendisi Perspektifinden (bakış açısı) Teknoloji Tarihi” adlı konu başlığı hakkında bilgi verdi.

 

Bitcoin konusuna değinen Dr.  Öğretim Üyesi Halil Arslan, Bitcoin mantığı, sistemin mimarisi, sistemdeki güven ilişkileri ve güvenlik alt yapısı hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

 

Son sunumda ise; Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fırat İsmailoğlu “Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar” hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi.

 

Etkinlik, öğrencilerin soruları ve karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.

 

Etkinlik sonunda Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hidayet Takçı, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

 



Haber Tarihi : 30.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER