Tıp Eğitimine Uluslararası Destek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Tıp Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Hücre Kültürü Eğitim Programı” isimli proje önerisi IKSAD International (İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü)  tarafından kabul edildi. 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın teşvikleriyle Üniversitemizin temel araştırma altyapı imkânlarının kullanılarak gerçekleştirilecek olan “Tıp Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Hücre Kültürü Eğitim Programı” isimli proje, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Şevki Taşkıran yürütücülüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ergül ve Dr. Öğr. Üyesi Bilal Şahin’in katkılarıyla, Tıp Fakültesi öğrencileri Ahmet Turan İnce ve Said Yasin Şimşek tarafından hazırlandı.

 

Proje ile Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan proje ile Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik bilimsel bakış açısı kazandırmayı hedefleniyor. Proje kapsamında yapılacak çalışma bir öncü çalışma özelliği taşımakta olup, temelden bilim insanı yetişmesi için imkân sağlayacağı düşünülüyor. 

 

Üniversitemiz dâhilinde mevcut laboratuvar ve sunum salonlarında gerçekleştirilecek pratik ve teorik eğitimlerle 60 tıp fakültesi öğrencisine 6 farklı tarihte yapılacak program ile interaktif olarak hücre kültürü eğitimi verilecek ve öğrencilere bilimsel bakış açısı kazandırılacak.

 

Yapılan etkinliklerin daha fazla kişi tarafından takip edilmesi amacıyla eğitimler esnasında alınan video kayıtlarının ve hazırlanan sunumların isteyen herkese açık olarak uzaktan öğretim metoduyla ulaşılabilir hâle getirilmesi amaçlanıyor.

 

Öğrencilerine tıp eğitimleri boyunca yenilikçi ve bilimsel bakış açısı kazandırmayı hedefleyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, ülkemizde yenilikçi sağlık yaklaşımları gerçekleştirmek, genç hekim adaylarına temel metotların öğretilmesi, gelecekte hedeflenen yerli ve millî ilaç, aşı ve biyobelirteç gibi buluşların önünü açacak çalışmaları destekliyor.
 



Haber Tarihi : 08.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER