“I. Uluslararası Çocuk Dostu” Turizm Kongresi Gerçekleştirildi

Turizm Fakültemizin ev sahipliğinde “I. Uluslararası Çocuk Dostu” Turizm Kongresi yapıldı. 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programına, Vali Davut Gül, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu, SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı
 
Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu yaptığı konuşmada, “Tıpkı bir mavi bayrak gibi eğer pozitif bir ayrımcılık unsuru sunuyorsanız, bunun konfor edilebilir olması ve doğrulanabilir olması lazım. Biz bunun olmadığını fark edince dedik ki biz de Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak bu işin dünya üzerinde ki bilimsel temellerin oluşturulmasında ön ayak olalım. Ve bundan dolayı bu toplantıyı düzenledik. Tahminimizin üzerinde de ilgi oldu. Bu yıl ilkini yapıyoruz. Bir arama konferansı tarzında yapıyoruz. Onun için bu konferansımız diğerlerinden farklı olarak önce tebliğlerin tartışıldığı, ondan sonra hakemlere gittiği bir süreç içerisine girecek olan bir kongre. Önümüzdeki yıllardan itibaren inşallah konuların daha derin tartışılacağı için önce hakemlere giden ve burada sonuçlarının tartışıldığı tebliğler şeklindeki düzenlemelerle devam edeceğiz. Dolayısıyla dünya çapında, ‘Çocuk Dostu’ bir turizm destinasyonu olabilmek için izlenmesi gereken yol haritasının da tartışılabileceği kongremize göstermiş olduğunuz ilgi ve değerli katkılarınıza şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül ise “Bizim medeniyetimizde, bizim şehir geleneğimizde çocuklar işin merkezindedir. Dolayısıyla bir iş yapılırken çocuklara göre hareket ediliyor. Geçmişte de böyleydi. Belli bir zaman bunu ihmal ettik. Şimdi yine aynı şekilde çocukları işin merkezine koymaya başlıyoruz. Bugün burada konuşulacak konuların başında da çocukların hakları var. Yani tatil yapılırken çocuk birine mi teslim edip gidilecek, odasına mı kapatılacak, ya da çocukla beraber mi tatil yapılacak. Belki bugünkü konulardan biri de bu olacak. İnanıyorum ki doğru olan, olması gereken çocuklarla beraber tatil yapılması. Çocuksuz tatil yapamamanın hem çocuk ve hem de aile açısından sıkıntılarını biliyoruz. Bu açıdan ben programınızı önemsiyorum. Destek veren Rektörlüğümüze, ORAN Kalkınma Ajansına ve hepinize teşekkür ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Bununla birlikte Sivas'ta inanıyorum ki turizm sektörü bir çıta daha yükselecektir. Bunun konuşulması bile başlı başına bir kazanımdır.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Sivas Valisi Davut Gül, katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.
 
Belge dağıtımının ardından kongreye geçildi. Yurt dışından ve yurt içinden programa katılan konuşmacılar alanları ile ilgili sunum yaptılar.
 

 
 
 



Haber Tarihi : 01.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER