Milli Güreşçinin Hastane Tercihi

Yaptığı birçok başarılı ameliyatla adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz Hastanesi ülke çapında birçok millî sporcunun da tercihi oldu.

Kendi dalında dünya şampiyonu olan hemşerimiz millî güreşçi Muhammed Halit Ozmuş’un, Sırbistan’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda burnu ve bileği kırılmıştı.

Şampiyona dönüşü memleketi Sivas’a gelen 15 yaşındaki dünya şampiyonu Muhammed Halit Ozmuş, Üniversitemiz Kulak Burun Boğaz (KBB) servisinde muayene edildi ve yapılan tetkikler sonucu burun kemiğinin kırıldığı tespit edilip acil olarak ameliyata alındı.

Muhammed Halit Ozmuş, “Aslen Sivaslıyım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde güreşiyorum. Son dört yılın Türkiye Şampiyonuyum. Bu sene Avrupa ikincisi oldum. Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası yarı final karşılaşmasında bileğim ve burnum kırıldı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde görev yapan Zekeriya Öztemur ve Kasım Durmuş Hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Millî sporcu Muhammed. Halit Ozmuş’un babası Eski Millî Güreşçi Mehmet Ozmuş ise, “Oğlumun tedavilerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen Zekeriya Öztemur ve Kasım Durmuş Hocalarıma, diğer çalışan görevlilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Doktoru Yrd. Doç. Dr. Kasım Durmuş ise ameliyat hakkında kısa bilgi vererek, “ Muhammed Halit kardeşimizin burnunda aldığı darbe sonucu (septum) kıkırdak eğriliği ve burnunun önünde de eğrilik vardı. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Yaptığımız tetkikler sonucu bugün ameliyatını gerçekleştirdik. Güzel bir ameliyat oldu. Bundan sonra daha rahat nefes alacaktır inşallah. Alacağı başarılar ile Türkiye’yi gururlandıracaktır.” dedi.



Haber Tarihi : 16.06.2017

AYLARA GÖRE HABERLER