“Engelsiz Gelecek İçin El Ele”

Rektörlüğümüz ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ile şehrimizdeki engelli dernekleri Üniversitemizde birtakım etkinliklerle “Engelliler Haftası”nı kutladı.

Program ilk olarak engelliler için farkındalık yürüyüşü ile başladı. Grup kampüs içinde engelliler için çeşitli sloganlar atarak ellerinde 'Engelli olmak engel değildir', 'En büyük engel sevgisizliktir' vb. yazılı dövizlerle yürüdü.

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, engelli dernek başkanları, engelliler ve ailelerinin katıldığı yürüyüş Kültür Merkezi konser alanında sona erdi.

“Engelsiz Gelecek İçin El Ele” programında konuşan KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, Üniversitede engelliler için ilk defa böyle bir program yapıldığını söyleyerek, "Bizler engellileri sadece Engelliler Haftası'nda değil hayatın her döneminde, her gününde hayatın engellilere sunmuş olduğu engelleri ortadan kaldırıp onları sosyal yaşamın içerisinde bütünleştirmek, diğer insanlardan en ufak dezavantaj pozisyonuna düşürmemeyi kendimize vazife bilmemiz gerekiyor." dedi.

Ardından konuşan Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, “Engelli gençlerimize ve kardeşlerimize acıyarak bakmayın. Aksine onlar bizlere acımaktadırlar. Biz onların her gün yanlarındayız. Engelsiz bir hayat sürmeleri için onlara yardımcı olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından gönderilen tekerlekli sandalyeler gerçek sahiplerine verildi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı programda son olarak sngelli gençlerin söylediği türküler eşliğinde halaylar çekildi. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri de halaylara eşlik ederek etkinliğe destek verdiler.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58

www.youtube.com/watch SRT

www.youtube.com/watch KANAL 58



Haber Tarihi : 11.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER