Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz.


Yüce Meclisimiz, İstiklal Mücadelesini bütün olumsuz şartlara rağmen kazanmış ve milletimizin bağımsızlığından ödün vermeyeceğini dost-düşman herkese bir kez daha ispat etmiştir.


Çocuklar bütün toplumlarda ve kültürlerde masumiyetin, merhametin nişanesi olarak nitelendirilirler. Çocuklarımıza barışın, kardeşliğin, huzurun, birlik ve beraberliğin bütün dinamikleriyle yaşandığı bir dünya kurmak durumundayız. İşte böyle bir dünyanın özlemiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan tarihi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir.


Çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, maddi ve manevi değerlerine bağlı, dünyaya eleştirel bakabilen, aklını insanlığın ortak iyiliği için kullanan insanlar olarak yetiştirmek hepimizin temel görevidir.


Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Meclisimizin kahraman üyelerini, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

 

                                                                                                                                                                                                                      Prof. Dr. Alim Yıldız                                                                                                          Rektör

 



Haber Tarihi : 22.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER