Sağlık Bilimlerinde En Önemli Yayınlar ve Pratik Araştırma Yöntemleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Sağlık Bilimlerinde En Önemli Yayınlar (PubMed ve CINAHL Complete) ve Pratik Araştırma Yöntemleri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek, konuşmacı Uğurcan Özkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Eğitim uzmanı Uğurcan Özkan konuşmasında, CINAHL Complete veri tabanının hemşirelik, ebelik, yardımcı sağlık bilimleri ve sağlık hizmetleri alanlarında birincil danışma kaynağı olduğunu vurgularken, CINAHL'da indekslenen 1400'e yakın dergiyi tam metin olarak içeren CINAHL Complete’in kendi alanında dünyanın en kapsamlı veri tabanı olduğunu da belirtti. İnternet üzerinden CINAHL Complete veri tabanı ara yüzüne bağlanan Özkan, uygulamalı olarak Araştırma Araçları, Aranabilir Referanslar, Kitaplar/Monograflar, Yazar Bağlantıları, Kanıta Dayalı Bakım Dokümanları, Hızlı Dersler ve Arama Teknikleri konularına değinerek içerik bilgisi ve pratik araştırma ipuçları hakkında bilgiler verdi.

 

Özkan’ın sunumunun ardından seminer soruların cevaplandırılmasıyla sürdü.

 

Seminer sonunda Uğurcan Özkan, katılımcılara eğitim sertifikalarını takdim etti.

 

Etkinlik Tarihi: 12.03.2020



Haber Tarihi : 17.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER