Üniversitemiz TÜBİTAK 4007 Sultanşehir Bilimle Şenleniyor-II Projesinde

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Sivas Bilim ve Sanat Merkezince hazırlanan "Sultanşehir Bilimle Şenleniyor - II" projesi gerçekleştirildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca süren projenin açılışı Sivas Valisi Davut Gül, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Aksu ve il protokolünün katılımlarıyla gerçekleşti.

Proje yürütücüsü Ahmet Yıldız ve Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Adem Uzun proje hakkında verdikleri bilgide proje ekibinin 17’si çeşitli branşlardaki Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinden olmak üzere Sivas Bilim ve Sanat Merkezi ve Sivas'ta görev yapan 62 öğretmenden oluştuğunu belirttiler. Sivas’ta ikinci olma özelliğini taşıyan proje ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencilere bilimi tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlarken üç gün boyunca 100’e yakın deney, sergi, bilimsel yarışma ve sanat etkinlikleri gerçekleştirildi.

Hedeflenen kitlenin ilk ve orta öğretim öğrencilerinin olduğu proje etkinliğinde Diş Hekimliği, Mühendislik, Tıp, Eğitim, Teknoloji Fakülteleri ile Hafik Meslek Yüksekokulu öğretim üye ve yardımcılarının atölye liderliği ve rehberlik yaptığı çalışmalar dikkati çekti.
 
Programda ayrıca Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Yavuz Siliğ tarafından öğrencilere "Kanser ve Kanserden Korunma Yolları" konulu bir konferans verildi.
 
Cumhuriyet Teknokent bünyesinde yapılan çalışmalar ve Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yaptığı elektromobil araç etkinlikte sergilendi.


 



Haber Tarihi : 02.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER