Afet Bilinci ve Deprem Konferansı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İmranlı Meslek Yüksekokulu Arama, Kurtarma ve Güvenlik Kulübü tarafından ‘Afet Bilinci ve Deprem’ konulu konferans düzenlendi.

İmranlı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İmranlı Kaymakamı Hasan Meşeli, İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, İmranlı Cumhuriyet Savcısı Ayşe Özil, Cumhuriyet Savcısı Serdar Öztek Sivas İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Nazif Ekinci, İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü Şafak Turan, İmranlı İlçe Seçim Müdürü Rabia Yılmaz, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yabaş ile öğrenciler katıldı.

Afet Bilinci ve Deprem genel bilgiler veren AFAD İl Müdürü Nazif Ekici, “Standartlara uygun yapılacak daha sağlam binaların, uygun zeminlere yapılması ve eşyaların sabitlenmesi durumunda depremlerin ülkemiz için korkulan bir afet olmaktan çıkacaktır. Deprem öldürmez binalar öldürür." dedi.

Program İmranlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine sertifika verilmesiyle sona erdi.

Haber Tarihi : 13.03.2020