Yabancı Öğrenciler Üniversitemizde Türkçe Eğitimi Alıyorlar

Yabancı öğrenciler, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki üniversitelerde hem Türkçe eğitimi alıyorlar hem de eğitim aldıkları ilin tarihî, doğal, kültürel güzelliklerini keşfetme imkâını elde ediyorlar.

Türkiye’den 22 şehir ve 23 üniversitenin yer aldığı olduğu bu programa bu yıl Üniversitemiz de dâhil oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’la öğle yemeğinde bir araya gelen öğrenciler ülkemiz, ilimiz ve Üniversitemizle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşıp Rektörümüz ve ekibiyle sohbet ettiler.

Yemeğe Rektörümüzle birlikte Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Genel Sekreter Vekili ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Hakan Yekbaş, TÖMER Müdür Yardımcısı Mahmut İnat, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Tömer Müdür Yardımcısı İnat, “Program katılımına baktığımızda paydaş üniversiteler arasında coğrafi olarak Ankara’nın doğusunda yer alan iki üniversiteden biriyiz. Artık Üniversitemizde, Sivasımızda çok güzel faaliyetler oluyor. Rektörümüz ve Rektörlüğümüz bu konulara önem veriyor. Uluslararası çalışmalara önem veriyor. TÖMER’de verilen eğitime Rektörümüz ayrı bir ihtimam göstermekte. Yaklaşık 3 hafta boyunca Sivas’ta sizlerle birlikte olacağız. Burada çok güzel vakit geçireceğinize inanıyorum. Sivas kültür envanteri açısından belki de Türkiye’de ilk beş içerisinde yer alıyor. Rektörlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında Sivas’ın Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye için çok önemli bir şehir olduğuna değinerek Sultanşehrimizin tarihî şahsiyetlerden bahsetti.

Konuşmasının devamında Üniversitemizle ilgili bilgiler veren Rektörümüz,  “Biz Üniversitemizin uluslararası alanda tanınmasını istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Mesela en son Kazakistan’a gittik. Çalışmalarımız devam edecek. Kırgızistan, Fas, İran; Üniversitemizi tanıtmak için gideceğimiz ülkeler arasında yer alıyor. 16 ülke ile anlaşma yaptık. Üniversitemize bu yıl 180 yabancı öğrenci geliyor, gelecek yıl bu sayıyı 300’e çıkaracağız. Programınızı gördüm, Mahmut Bey’e de ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir dil türkülerle, şarkılarla öğrenilir. Türkü dediğimizde Türkiye’de Sivas akla gelir. Bu açıdan önemli bir yere geldiğinizi bilin.” ifadelerini kullandı.

Yemekten sonra öğrenciler Rektörümüz ve ekibiyle samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilerden Karadağ’dan gelen Aida Krnic, “Türkçe Avrupa dillerinden çok farklı bir dil olduğu için öğrenmeye başladım. Televizyonda Türk dizilerini izledim ve bu yüzden öğrenmek istedim. Türkçe çok akıcı ve şiirsel bir dil. Türkçe öğrenmeden önce Türkiye ile ilgili bilgim çok azdı. Şimdi Sivas’tayım ve bence Sivas küçük olmasına rağmen güzel.” diyerek sözlerini bitirdi.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) dil eğitimi alan 12 ülkeden 18 öğrenci, öğleden sonra ise sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunup Valimiz Davut Gül ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettiler.



Haber Tarihi : 27.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER