Sivas’ın Dünyaya Açılan Penceresi

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim alan yabancı öğrenciler Türkçe Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yıldırım’ın öncülüğünde SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile buluştu.

 

Göreve geldiği yılda üniversitedeki yabancı öğrenci sayısını arttırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Rektör Yıldız, “Bu çalışmalar neticesinde şu an da 1500’e yakın misafir öğrencimiz var. Aynı zamanda bu öğrencilerimizin birçoğu TÖMER’de eğitim görüyor. Bir kısmı kendi ülkelerinde çevrim içi olarak eğitim alırken bir kısmı da Sivas’ta bulunuyorlar. Türkçeyi öğreniyorlar ve gelecekte de inşallah ilgili bölümlerde okumaya başlayacaklar.” dedi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Uluslararası Öğrenci Sayısında Büyük Artış

 

Rektör Yıldız konuşmasının devamında, “Üniversitemizdeki misafir öğrenci sayısını gelecek yıl inşallah 3 bin olacak, bir sonraki yıl da öğrenci sayımızın 4 bini geçeceğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın bir kısmı KYK yurtlarında, bir kısmı evlerde kalıyor. Onların ihtiyaçlarıyla hem biz ilgileniyoruz hem de şehirden ilgilenenler var. Öğrencilerimiz daha iyi Türkçe öğrenmeleri ve daha iyi eğitim almaları için uğraşıyoruz. TÖMER’deki arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Yabancı öğrencilerle ilgilenen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Misafir öğrencilerimizin eğitimlerini aldıktan sonra ülkelerinde iyi konumda iyi işlerde çalışacağını düşünüyorum ve onlara başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

 

“Türk Dilini Öğreterek Büyük İşler Yapıyorsunuz”

 

Yabancı öğrenciler adına 2 öğrenci de açıklama yaptı. Öğrenciler konuşmalarında, “TÖMER Müdürü ve bütün Türklere bir şey söylemek istiyorum. Türk dilini bütün dünyada çok az insan biliyor bu yüzden Türk dilini öğreterek büyük işler yapıyorsunuz.  Bu şekilde diliniz tüm dünyada konuşulacak. Şimdi biz Türkiye’deyiz sizlerleyiz ve dilinizi öğreniyoruz. Üniversiteyi bitirdikten sonra belki ülkemize geri döneceğiz. Ve bizimle iş yapabilirsiniz çünkü dilinizi biliyoruz. Teşekkür ediyorum.” cümlelerine yer verdiler.



Haber Tarihi : 15.06.2021

AYLARA GÖRE HABERLER