Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğrencilerine Yönelik Pratik Eğitim Protokolü İmzalandı

Öğrencilerimizin aldıkları teorik eğitim kalitesinin yanı sıra mezun olduktan sonra iş hayatında seçilebilirliğini sağlamayı, mesleki donanımıyla piyasanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olmalarını amaçlayan Üniversitemiz bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

 

Üniversitemiz ile VERA Kamuoyu ve Piyasa Araştırma Hizmetleri Ltd. Şti. arasında Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Çağrı Merkezi Hizmetleri programı öğrencilerine iş birliği protokolü imzaladı.

 

Rektörlük Makamında düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet MYO Müd. Dr. Öğr. Üyesi Derya Fatma Biçer, VERA Kamuoyu ve Piyasa Araştırma Hizmetleri Ltd. Şti. adına Ömer Topçu katıldı.

 

Protokol hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bu protokol bizler adına ve meslek öğrencileri adına önemli. Çünkü bu öğrencilerimiz yüksekokullarda teorik dersi alıyorlar, pratiklerinin de olması gerekiyor. Pratik olduğu zaman da okulunu bitirdiğinde CV`lerine ekleyecek bir deneyim oluşacak. Böylece daha iyi yerlerde iş bulma durumu olacak. Mesleğini öğrenmiş olarak mezun olacak, bu açıdan önemli olduğunu düşünüyoruz. Ben sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bunları diğer programlarda, bölümlerde genişleterek devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

İmzalanan protokolün amacı; belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmeyi, her eğitim öğretim yılının güz ve bahar dönemlerinde öğrencilere pratik eğitim (İş Yeri Uygulaması) imkânı sağlamak. Öğrencilerin denetimi Büro Hizmetleri Ve Sekreterlik Bölümünün belirleyeceği, 1 başkan ve 2 üyeden oluşan komisyonun görevlendireceği ders denetçisi tarafından sağlanacak. Öğrenciler 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Kanununa göre iş ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanacak.



Haber Tarihi : 23.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER