“Efsane ile Gerçek Arasında Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu” Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Anadolu Selçukluları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türk Ocakları Sivas Şubesi iş birliği ile Türk Ocakları Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmacı olduğu “Efsane ile Gerçek Arasında Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu” adlı program düzenlendi.

Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Anadolu Selçukluları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Ahmet Bozdoğan, dekanlar, akademisyenler, STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Anadolu Selçukluları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kaya merkezin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Prof. Dr. Bozdoğan ise Türk Ocakları’nın çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Prof. Dr. Bozdoğan, “Programın düzenlenmesinde destek veren başta Rektörümüz olmak üzere Genel Sekreterimiz ve Üniversitemizin yetkililerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Bozdoğan’ın konuşmasının ardından Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Öz, Türklerin Anadolu’ya gelişlerine zemin hazırlayan şartları anlattı. Selçukluların bin yıl önce Anadolu coğrafyasında bu değişimi başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. Öz, daha sonra sunumunu gerçekleştirdi.

 

Sunumun sona ermesinden sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ataseven teşekkür belgesi, Anadolu Selçukluları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kaya ve Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Prof. Dr. Bozdoğan, Prof. Dr. Mehmet Öz’e çeşitli hediyeler verdiler. 

 



Haber Tarihi : 12.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER