Cumhuriyet Teknokent’te Robotik ve Kodlama Atölyesi Eğitimi Verildi

Üniversitemiz ile Cumhuriyet Teknokent iş birliği ile hazırlanan Robotik ve Kodlama Atölyesi eğitimleri Teknokent Robotik Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.. 

Sivas’ta ilk defa Üniversitemiz Teknokent öncülüğünde gerçekleştirilen Robotik ve Kodlama eğitimine 8-13 yaş grubu öğrencilerin katıldı. 28 saat süren eğitim kapsamında; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en doğru yaşta bilimle tanıştırılması, bilimin soyut bir kavramdan çıkarılıp somut hâle dönüştürülmesi, meraklarının canlı tutularak bilimden heyecan duymalarının sağlanması, bilimsel çalışmalar konusunda farkındalıklarının artırılması, hayata bilimsel bakış açıları edinmeleri, hayal güçlerinin zenginleşmesi, bilimi gerçek hayata taşıyarak problem ve sorunlara çözüm üretmeleri ve özgüvenlerinin artması hedeflenmiştir. 

Eğitim sonunda öğrencilerimizin, kritik sorunlara çözümler bulma, hipotezler ve denklemler ile gerçek hayat bağlantıları kurma, somut objeler ile teknoloji tanıma gibi kazanımlar elde etmesi ve farklı bir bakış açısı ile hayata gerçekçi adımlar atması en önemli çıkarım olarak elde edilmiştir.

Eğitimin ardından kursa katılan öğrencilere Üniversitemiz Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan ve eğitimcileri tarafından sertifikaları verildi.

 



Haber Tarihi : 19.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER