Vali Gül Rektörümüzü Ziyaret Etti

Vali Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti.
 
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Çimen ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Gül, Rektör Prof. Dr. Yıldız’ın ve yönetiminin görev yaptıkları süreç içerisinde, Sivas Valiliği adına katkı yapacaklarını ve ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, “Sizlerin hem Sivas’a hem de Üniversitemize büyük katkıları olacaktır. Bundan sonraki süreçte iletişim kanallarını açık tutarak birlikte Sivas’a hizmet edeceğiz. Ben size ve çalışma arkadaşlarınıza şimdiden başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ise iyi dilek ve temennilerinden dolayı Vali Gül’e teşekkür ederek, Üniversite olarak Sivas Valiliğine her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi. Rektörümüz Yıldız konuşmasının devamında, “Sayın Valim; Sivas’ın ve sizlerin bize bu anlamda destek vereceğinizi biliyoruz. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

-Sivaslı 5000 Öğrenciye Burs Vermek İstiyoruz-
 
Vali Gül ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ile karşılıklı sohbetlerine, Sivaslı 5000 öğrenciye burs vermek istediklerini söyleyerek, “Biz bunu Sivas Hizmet Vakfı olarak yapmak istiyoruz. Bizim ilk çıkış noktamız Sivaslı olup dışarıda okuyan öğrenciler içindi. Ama Sivaslı olup da Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Bu anlamda bursların %80’ini dışarıda okuyan öğrencilerimize, %20’sini de Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimize vermek istiyoruz. Bu kapsamda hem Sivas Hizmet Vakfı’nı canlandırmak istiyoruz hem de şeffaf bir sürecin işlemesini arzu ediyoruz. İnsanlar verdikleri paranın, nereye gittiğini ve hangi mekanizmadan geçtiğini görsün, istiyoruz.” dedi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ise Vali Gül’e teşekkür ederek, “Bizim, öğrencileri yarı zamanlı çalıştırma durumumuz var, daha çok öğrenciye yardım edelim diye. Onların sayısını arttırdık. Sizler de böyle bir müjde verdiniz, ben tekrar çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 18.08.2016

AYLARA GÖRE HABERLER