Yıldızeli MYO Öğrencilerinden Kitap Seferberliği

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı 2‘nci sınıf öğrencileri tarafından ‘Geleceğimize Bir Kitap Bağışla’ isimli kitap seferberliği gerçekleştirildi.

 

Koordinatörlüğünü Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Alper Eyinç’in yaptığı, Gülsüm Varol, Kadriye Kepenek, Aynur Erdem ve Gamze Otugüzel isimli öğrencilerin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ilçedeki okullara yeni kitaplar kazandırmayı amaçlayan proje sonucunda toplanan 500 kitap belirlenen okullara dağıtıldı.

 

Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Gülsüm Varol, “Topladığımız bu kitapları arkadaşlarımla beraber okulumuza teslim ettik. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bölgede ve köylerde bulunan ilkokulları ziyaret ederek buradaki öğrencilere kitapları hediye ettik. Hem neler yaptıklarını görmek, hem de beraberinde onlara kitap hediye ederek okuma alışkanlığını verebilmek adına çalışma yaptık. Kitap okumak çok eğlenceli bir serüven. Kitap okuyanlar geçmişlerini de bugünlerini de geleceğini de en iyi anlayanlardır. Eğitimli toplumlar her zaman başarılı olmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

 

Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Alper Eyinç ise, “Öğrencilerimiz ilçemize yer alan okullarda okuyan öğrencileri kitapla buluşturmak adına çok anlamlı bir kampanya başlattılar. Teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle birlikte gündelik zamanını dijital ortamlarda vakit geçirmeyi tercih eden öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Kitabı alıp kokusunu koklamak, dokunmak bunlar önemli şeyler. Her insanın bir kitaplığının olması gerek. Öğrenciler bol bol okusunlar. Kitapları görsünler, dokunsunlar, hissetsinler. Bu vesileyle projelerde görev alan öğrencilerime teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 20.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER