SCÜ Akademisyenleri İletişim Başkanlığının Paneline Katıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Medya Etiği Bağlamında Olağanüstü Dönemlerde Doğru Habercilik” konulu panele katıldı.

 

İletişim Başkanlığı Merkez Binası Konferans Salonunda düzenlenen panelde, “Doğru Habercilik ve Medya Etiği” adlı yayının tanıtımı ile birlikte kriz dönemlerinde sergilenen gazetecilik pratikleri tartışmaya açıldı.

 

SCÜ’yü temsilen İletişim Fakültesi Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Fikriye Çelik ve Arş. Gör. Kazım Yiğit Akın’ın katıldığı panelde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, doğru haberciliğin yeniden tesisinin gerekliliğine değinerek medya etiği ve basın ahlakını gözetmenin önemine dikkat çekti.

 

Gelişen teknoloji neticesinde okur ve gazeteci arasındaki net ayrımın da ortadan kalkmasıyla haber ve etik ilişkisini yeniden değerlendirme gerekliliğine işaret edilen panelde gazeteciler özellikle kriz oluşturma potansiyeli bulunan haberlerle mücadeleye davet edildi.



Haber Tarihi : 07.04.2023

AYLARA GÖRE HABERLER