Öğrencilerimiz TRT’yi Gezdiler

Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri ülkemizin en önemli yayın organı olan TRT Ankara’yı gezdiler.

 

Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Onur Taydaş koordinatörlüğünde düzenlenen geziye Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden toplam 43 öğrenci ve 2 araştırma görevlisi katıldı.

 

Geçmişten günümüze kadar gelmiş lambalı radyolardan, siyah beyaz ekranlardan 3D yayınların yapıldığı teknolojide son noktaya gelmiş tarihî bir arşiv olan TRT ‘Yayıncılık Tarihi’ Müzesi’ni gezen öğrenciler müze içerisindeki odaları, bunun yanı sıra TRT Haber stüdyolarını, TRT Spor stüdyolarını, TRT Radyo stüdyolarını gezdi.

 

Geziye katılan öğrencilerden İletişim Fakültesi 3.Sınıf öğrencisi Ayşe Mine Eğüz, ”Gezi biz iletişim Fakültesi öğrencileri için çok anlamlı oldu. Burada gördüğümüz stüdyolar geleceğe yönelik planlarımı etkiledi. TRT’nin işleyişini, yayınlara nasıl hazırlanıldığı ve geçmişten günümüze değişen ekipmanları görmüş olduk, her şey çok güzeldi. Bu gezide bize destek olan üniversitemize, Sayın Rektörümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Gezi, Ankara’nın manevi ve kültürel değerlerinin gezilmesi ile son buldu.



Haber Tarihi : 01.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER